4 recept, amely garantáltan „nem rontja el“ a nyarat
Kerülje el ezeket a problémákat és próbálja ki ezeket az egészséges és megfizethető recepteket, amelyeket Ön és családja biztosan szeretni fog!
Mindannyian tudjuk, hogy a piknikezés tökéletes időtöltés a forró nyári napokon. Nagyon jó alkalom, hogy barátainkkal együtt egy kis időt töltsünk a szabadban. Lehet annál jobb dolog, mint egy szép napsütéses napon piknik kosarat fogni a kezünkbe és nekivágni a természetnek? A probléma viszont az, hogy néhány kedvenc ételünk nem bírja a meleget. A nedvesség és a meleg hatására csökken a minőségük, ezért nem alkalmasak hosszabb utakra – pl. a Cheddar sajt elveszti állagát, a majonéz saláták romlandóak és a fagyasztott finomságokból csak ragacsos tócsa marad, amelyet ki fog kelleni tisztítani. Kerülje el ezeket a problémákat és próbálja ki ezeket az egészséges és megfizethető recepteket, amelyeket Ön és családja biztosan szeretni fog!
Pulykatekercs almával és avokádóval
Gazdag fehérje, A-vitamin és a jótékony zsírok tartalmának köszönhetően ez a tekercs nagyon laktató. Nem tartalmaz keményítőt, nem szükséges hozzá evőeszköz, és perceken belül elkészíthető! Mi lehetne ennél jobb? Nagyon finom. Kiváló ropogós alternatíva a szendvicsekhez! A saláta levelek hidegen tartják a tölteléket. Ez a könnyű és ízletes, édes-savanyú finomság felfrissíti Önt a forró napokon.
Hozzávalók:
Vékony almaszeletek
Avokádó szeletek (csepegtessük meg citromlével)
Pulyka szeletek
Saláta levelek
• Elkészítése egyszerű: tegye a salátaleveleket az asztalra, tegye rá a hozzávalókat kedve szerint, tekerje össze és már fogyasztható is!
Kuszkusz saláta
A kuszkusz nagyszerű forrása a szelénnek. Gazdag antioxidánsokban, amely védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól és elősegíti az egészséges vérsejtek és szövetek fenntartását. Tartalmaz kolint is- tápanyagot, amely pozitívan befolyásolja az anyagcserét, az agy, a máj és az idegrendszer aktivitását. Ez a saláta tele van „jó” szénhidrátokkal, így biztosítja a szükséges energiát a hőség idején! Szüksége van egy kis felfrissülésre? Próbálja ki ezt a receptet, mely 10 perc alatt elkészíthető és egy friss, fehérjeforrásban és rostokban gazdag étel, mely tökéletes ebédnek vagy köretnek!
Hozzávalók:
½ csésze kuszkusz
1 csézse zöldségleves
2 újhagyma
½ uborka
57 g Feta sajt
2 evőkanál pesztó
2 evőkanál tökmag vagy vágott dió
• Tegye a kuszkuszt egy nagy tálba. Öntse le zöldséglevessel és hagyja lefedve 10 percig. A kuszkusz beissza a zöldséglevest és szép porhanyós marad.
• Ezután vágja össze a zöldségeket.
• Amikor a kuszkusz elkészül, keverje össze a zöldséggekkel majd fokozatosan adja hozzá a feta sajtot és a pesztót.
• Szórja meg tökmaggal vagy dióval. Azonnal tálalja!
• Megvannak a szükséges összetevők, de nincs elég ideje elkészíteni? Vigye magával, keverje össze és azonnal fogyasztható.
Alma mandulavajjal
A klasszikus uzsonna finom változata. Ezt az almás-mandulás finomságot biztosan szeretni fogja, mivel bűntudat nélkül fogyasztható! Az alma gazdag A-vitamin-ban – amely erős antioxidáns -, valamint B-vitamin-ban, amely hozzájárul a megfelelő anyagcsere fenntartásához, amely az energiatermelés szempontjából fontos. A mandulaolaj gazdag fehérjében és omega-6 zsírsavakban, és így ez a finomság tökéletes energiaforrás! Elkészítése nagyon egyszerű, néhány percet vesz csak igénybe!
Hozzávalók:
2 alma (távolítsa el a magházat és a magokat)
¼ csésze mandulavaj
¼ csésze vaníliás granola
¼ csésze étcsokoládé reszelék (elhagyható)
• Az almát vágja egyenletes vastag szeletekre. Egy almából kb. 4-6 szeletet kap.
• Az alma szeletek felét kenjük meg mandulaolajjal. Szórjuk meg granolával és csokoládé reszelékkel.
• A tetejére tegye rá a megmaradt alma szeleteket.
• Ha később szeretné fogyasztani, tegye be fóliába és tegye be a hűtőbe.
Házi gyümölcsös tekercs
A gyümölcs tekercs sokak népszerű gyermekkori csemegéje. Ismeri alternatíváját a felnőttek számára? Gyümölcsbőr! Mivel kompakt és nem olvad, tökéletes a piknikezésre.
Az almán kívül, amely A-vitaminban gazdag (jótékony hatással van a hajra, körömre és a bőrre), ennak a nagyszerű receptnek titka a spenót. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz cinket, niacint, fehérjét és rostokat, így ez a zöld leveles zöldség nem csak laktató, de egészséges is.
Hozzávalók:
6 kisebb alma (hámozza meg, távolítsa el a magokat és magházat és vágja kockákra)
½ csésze víz
½ evőkanál fahéj
1 csésze bébi spenót
• Melegítse elő a sütőt kb. 79 ° C-ra. A tepsit bélelje ki sütőpapírral.
• Az almát, vizet és a fahéjat tegye egy nagy serpenyőbe és forralja fel. Majd közepes lángon néha megkeverve forralja kb. 40 percet, ill. amíg az alma megpuhul.
• Ha az alma puha, hagyja kihűlni és keverje össze. Fokozatosan adja hozzá a spenótot és keverje simára.
• Az almás spenótos keveréket tegye a tepsi közepére és simítsa el egyenletesen spatulával vagy egy késsel.
• Süsse 3-5 órát. A gyümölcs bőrnek száraznak kell lennie, de képlékenynek.
TIPP: Előfordul, hogy a szélek hamarabb készen lesznek mint a közepe. Ebben az esetben vágja le a széleket egy ollóval és a tepsit tegye vissza a sütőbe. Ellenőrizze 20-30 percenként.
• Ha megsült, vegye ki a gyümölcsbőrt a sütőből és hagyja kihűlni. * A sütőpapírt ne távolítsa el, így nem fog összetapadni. * Vágja csíkokra, tekerje össze és tárolja műanyag dobozban.
Ha nincsenek meg a hozzávalók, vigyen a piknikre görögdinnyét és kukoricát – hosszabb utat is kibírnak és frissek maradnak.
A dinnye 92% vizet tartalmaz, tele van hasznos tápanyagokkal, mint például A-vitaminnal, B6 és C-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal, amelyek jó hatással van a szívre.
A kukoricának magas a rost tartalma és elősegíti az emésztést Az ajánlott napi magnézium, tiamin, folsav, foszfor és C-vitamin adagjának 10% -át nyújtja.
Akár otthon a kertben késziti el a vacsorát, akár piknikezni megy a barátaival, készítse el ezeket a finomságokat és meglátja vendégei el lesznek ragadtatva.