4 recept, amely garantáltan „nem rontja el“ a nyarat

Kerülje el ezeket a problémákat és próbálja ki ezeket az egészséges és megfizethető recepteket, amelyeket Ön és családja biztosan szeretni fog!

Mindannyian tudjuk, hogy a piknikezés tökéletes időtöltés a forró nyári napokon. Nagyon jó alkalom, hogy barátainkkal együtt egy kis időt töltsünk a szabadban. Lehet annál jobb dolog, mint egy szép napsütéses napon piknik kosarat fogni a kezünkbe és nekivágni a természetnek? A probléma viszont az, hogy néhány kedvenc ételünk nem bírja a meleget. A nedvesség és a meleg hatására csökken a minőségük, ezért nem alkalmasak hosszabb utakra – pl. a Cheddar sajt elveszti állagát, a majonéz saláták romlandóak és a fagyasztott finomságokból csak ragacsos tócsa marad, amelyet ki fog kelleni tisztítani. Kerülje el ezeket a problémákat és próbálja ki ezeket az egészséges és megfizethető recepteket, amelyeket Ön és családja biztosan szeretni fog!

 

Pulykatekercs almával és avokádóval

Gazdag fehérje, A-vitamin és a jótékony zsírok tartalmának köszönhetően ez a tekercs nagyon laktató. Nem tartalmaz keményítőt, nem szükséges hozzá evőeszköz, és perceken belül elkészíthető! Mi lehetne ennél jobb? Nagyon finom. Kiváló ropogós alternatíva a szendvicsekhez! A saláta levelek hidegen tartják a tölteléket. Ez a könnyű és ízletes, édes-savanyú finomság felfrissíti Önt a forró napokon.

Hozzávalók:

Vékony almaszeletek

Avokádó szeletek (csepegtessük meg citromlével)

Pulyka szeletek

Saláta levelek

• Elkészítése egyszerű: tegye a salátaleveleket az asztalra, tegye rá a hozzávalókat kedve szerint, tekerje össze és már fogyasztható is!

 

Kuszkusz saláta

A kuszkusz nagyszerű forrása a szelénnek. Gazdag antioxidánsokban, amely védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól és elősegíti az egészséges vérsejtek és szövetek fenntartását. Tartalmaz kolint is- tápanyagot, amely pozitívan befolyásolja az anyagcserét, az agy, a máj és az idegrendszer aktivitását. Ez a saláta tele van „jó” szénhidrátokkal, így biztosítja a szükséges energiát a hőség idején! Szüksége van egy kis felfrissülésre? Próbálja ki ezt a receptet, mely 10 perc alatt elkészíthető és egy friss, fehérjeforrásban és rostokban gazdag étel, mely tökéletes ebédnek vagy köretnek!

Hozzávalók:

½ csésze kuszkusz

1 csézse zöldségleves

2 újhagyma

½ uborka

57 g Feta sajt

2 evőkanál pesztó

2 evőkanál tökmag vagy vágott dió

• Tegye a kuszkuszt egy nagy tálba. Öntse le zöldséglevessel és hagyja lefedve 10 percig. A kuszkusz beissza a zöldséglevest és szép porhanyós marad.

• Ezután vágja össze a zöldségeket.

• Amikor a kuszkusz elkészül, keverje össze a zöldséggekkel majd fokozatosan adja hozzá a feta sajtot és a pesztót.

• Szórja meg tökmaggal vagy dióval. Azonnal tálalja!

• Megvannak a szükséges összetevők, de nincs elég ideje elkészíteni? Vigye magával, keverje össze és azonnal fogyasztható.

 

Alma mandulavajjal

A klasszikus uzsonna finom változata. Ezt az almás-mandulás finomságot biztosan szeretni fogja, mivel bűntudat nélkül fogyasztható! Az alma gazdag A-vitamin-ban – amely erős antioxidáns -, valamint B-vitamin-ban, amely hozzájárul a megfelelő anyagcsere fenntartásához, amely az energiatermelés szempontjából fontos. A mandulaolaj gazdag fehérjében és omega-6 zsírsavakban, és így ez a finomság tökéletes energiaforrás! Elkészítése nagyon egyszerű, néhány percet vesz csak igénybe!

Hozzávalók:

2 alma (távolítsa el a magházat és a magokat)

¼ csésze mandulavaj

¼ csésze vaníliás granola

¼ csésze étcsokoládé reszelék (elhagyható)

• Az almát vágja egyenletes vastag szeletekre. Egy almából kb. 4-6 szeletet kap.

• Az alma szeletek felét kenjük meg mandulaolajjal. Szórjuk meg granolával és csokoládé reszelékkel.

• A tetejére tegye rá a megmaradt alma szeleteket.

• Ha később szeretné fogyasztani, tegye be fóliába és tegye be a hűtőbe.

 

Házi gyümölcsös tekercs

A gyümölcs tekercs sokak népszerű gyermekkori csemegéje. Ismeri alternatíváját a felnőttek számára? Gyümölcsbőr! Mivel kompakt és nem olvad, tökéletes a piknikezésre.

Az almán kívül, amely A-vitaminban gazdag (jótékony hatással van a hajra, körömre és a bőrre), ennak a nagyszerű receptnek titka a spenót. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz cinket, niacint, fehérjét és rostokat, így ez a zöld leveles zöldség nem csak laktató, de egészséges is.

Hozzávalók:

6 kisebb alma (hámozza meg, távolítsa el a magokat és magházat és vágja kockákra)

½ csésze víz

½ evőkanál fahéj

1 csésze bébi spenót

• Melegítse elő a sütőt kb. 79 ° C-ra. A tepsit bélelje ki sütőpapírral.

• Az almát, vizet és a fahéjat tegye egy nagy serpenyőbe és forralja fel. Majd közepes lángon néha megkeverve forralja kb. 40 percet, ill. amíg az alma megpuhul.

• Ha az alma puha, hagyja kihűlni és keverje össze. Fokozatosan adja hozzá a spenótot és keverje simára.

• Az almás spenótos keveréket tegye a tepsi közepére és simítsa el egyenletesen spatulával vagy egy késsel.

• Süsse 3-5 órát. A gyümölcs bőrnek száraznak kell lennie, de képlékenynek.

TIPP: Előfordul, hogy a szélek hamarabb készen lesznek mint a közepe. Ebben az esetben vágja le a széleket egy ollóval és a tepsit tegye vissza a sütőbe. Ellenőrizze 20-30 percenként.

• Ha megsült, vegye ki a gyümölcsbőrt a sütőből és hagyja kihűlni. * A sütőpapírt ne távolítsa el, így nem fog összetapadni. * Vágja csíkokra, tekerje össze és tárolja műanyag dobozban.

 

Ha nincsenek meg a hozzávalók, vigyen a piknikre görögdinnyét és kukoricát – hosszabb utat is kibírnak és frissek maradnak.

A dinnye 92% vizet tartalmaz, tele van hasznos tápanyagokkal, mint például A-vitaminnal, B6 és C-vitaminnal, valamint antioxidánsokkal, amelyek jó hatással van a szívre.

A kukoricának magas a rost tartalma és elősegíti az emésztést Az ajánlott napi magnézium, tiamin, folsav, foszfor és C-vitamin adagjának 10% -át nyújtja.

Akár otthon a kertben késziti el a vacsorát, akár piknikezni megy a barátaival, készítse el ezeket a finomságokat és meglátja vendégei el lesznek ragadtatva.

   
Vissza a lap tetejére